Opis forum
Taqqos 85|70 "nasza" główna wyspa -zastanawiam sie czy mozna by zacząc wplacac na rozbudowe cudu>slyszalem ze daje to ogromne korzysci a te ponad 5 milionów hajsu to tylko wydaje sie duzo srednio po pół miliona na osobe -blogoslawienstwo trwa tydzien a potem wystarczy doplacac grosze zeby je przedluzyc -jezeli bylo by 7 chętnych do wplacania to mysle ze moglibysmy spokojnie uzbierac tylko wazne zeby nie zabraklo bo wtedy cala kasa idzie na nic >niech kazdy sie wypowie
Administrator
Ja już dawno zacząłem na wszystkich wyspach wpłacać po troszku...;] na tej niestety najmniej bo ok 100K...-.- no ale za taką kasę (ok.5mln) jest tylko 10% więcej marmuru a wiec trzeba by było najpierw zainwestować w kopalnie...bo 10% z 206 <--(max wydobycie marmuru w tej kopalni) to jakieś 20,6 więcej surowca na godzinę o ile sie nie mylę.... Tak więc myślę że trzeba by najpierw zainwestować jeszcze w kopalnię... Bo to dość sporo kasy i szkoda by topić fortunę na coś co nie da widocznego dochodu... Jestem za ale oczywiście pod warunkiem że kopalnia będzie rozbudowana...;] Takie jest moje zdanie nie wiem jak inni na to patrzą..;]
Pozdrawiam
Dragon Ash
nie rozumie napisales ze za to co wplaciles produkcja sie zwiększyla o 10% tak ?? przeciez dopiero po uzbieraniu calej sumy wydobycie sie podwoi a twoje marne 100 tys nic nie daje te 10% to staly bonus tego cudu a twoje wplacanie to raczej utopienie pieniendzy bo sememu niegdy nie uzbiera sie takiej sumy tylko zorganizowane wplacanie moze pomoc ale do tego trzeba co najmniej 7 osób
Administrator
rzadko co rozumiesz chyba i to jest twój problem... Przeczytaj na czym polega ten cud..-.- JAk wpłacisz pełną sumę i wykupisz cud dostajesz o 10% więcej tego co sam wydobywasz a nie jak wpłacisz pewną kwotę ma być CAŁA... co do kasy nie powiedziałem że dużo dałem więc komentarz do tego nie na miejscu...-.-poza tym policz sobie 10% z maxymalnego wydobycia surowca który wynosi 206 na godzinę i wykalkuluj czy opłaca się wydać tyle kasy... jak to zrobisz to dopiero komentuj to co napisałem bo to teraz ja ciebie w ogóle nie rozumiem...;/ A i na drugi raz przeczytaj parę razy wypowiedź bo nic z niej nie zrozumiałeś i w tedy dopiero komentuj kogoś wypowiedzi... CZYTAJ UWAŻNIE....
Pozdrawiam
Dragon
cud nie oplacony zwiększa wydobycie o 10% a oplacony do konca podwaja wydobycie i o tym wlasnie mówie.... i chodzi o to zeby oplacić caly cud -wszyscy razem i twoje 100tys to nie jest wcale duzo >licze ze kazdy wplaci po pół miliona
Administrator
Cholera a czy ja mówię że dużo!!!!???? I co ty pier.... Cud wynosi 10% całego wydobycie czytaj co jest napisane w świątyni"Ilość wydobywanego marmuru jest zwiększona o 10%."!!! I przestań sie czepiać tej wpłaty nie powiedziałem nic że coś pomogła to ty sie do niej przyczepiłeś jak rzep natrętny jakiś...;/
"co do kasy nie powiedziałem że dużo dałem" twoje słowa mówiles ze dales duzo > ale nie to to chodzi chyba obaj mówimy o tej samej rzeczy i ta kłutnia nie ma sensu i obliczylem to sobie ze to sie oplaca i inwestycja szybko sie wróci dlatego chcialem poprostu zapytać czy mozemy zacząć wpłacać no bo sam nie uzbieram takiej kwtoy
Administrator
"co do kasy NIE powiedziałem że dużo dałem" <--- widzisz to "NIE"?? przeczytaj jeszcze raz...-.- i policz z max wydobycia (hipotetycznie tyle będziemy wydobywać czyli max) jest to ok 20.6 surowca więcej na godzinę a wtopimy sam zauważ ok 5mln złota inwestycja sie opłaca jak wydobywać będziemy o wiele więcej z kopalni to cud można sobie kupić i jestem dopiero w tedy za... CZYTAĆ CAŁĄ WYPOWIEDŹ A NIE KONTEKST!!!!
z tego co czytalem to blogoslawienstwo daje nam podwojone wydobycie .... wien chyba oplaca sie wtopić 5milionów a później zbierać 2x wiencej surowca który na rynku mozemy sprzedać luźno po 30 albo i wiencej
Administrator
Gdzie to czytałeś?? Zgodzę się istnieje taki cud ale czy on dotyczy akurat tego przypadku??
w pomoc > cuda > pisze ze 10% to staly bonus cudu nie zaleznie od wplacania a blogoslawiencstwo (czyli chyba uzbieranie calej sumy) podwaja wydobyci w naszym przypadku marmuru mi by sie to teraz bardzo przydalo bo zbieram na palac i obliczylem ze to sie zwróci po okolo tygodniu jezeli oczywiscie kazdy wplaci podobną sumę